26 okt. 2012

tycka jurist trist (II)

trist jurist vill inte ha någon dialog med mig, de vill bara min signatur under en tveksam formulering utskrivet på deras brevpapper – jag vill ha ordning och reda

mejldialog:

när i processen får jag se bouppteckningen och ta ställning till den?
–Det vi behöver är din bekräftelse att du kände till att det var förrättning den 17/9.
möten för bouppteckning
innan 6 aug hade jag fått telefonbesked via Hans* om det första mötet, bokat till 22 aug, kl 13.30. Hans och jag var hos dig, men mötet blev inte av eftersom Greta* inte kom.
Hans berättade senare över telefon att nytt möte var bokat den 17 sept, men jag minns inte när det samtalet ägde rum.
Någon formell kallelse direkt från Trist Juridik AB har jag inte fått till något av mötena vare sig brevledes eller via telefon.
–Vid förrättningen den 17/9 frågade jag Hans om han kallat dig och talat om att det var bouppteckning den dagen vilket han medgav. Och det medger även du. Vem som kallat framgår inte av bekräftelsen det är huvudsaken att du bekräftar att du kände till att det var förrättning den dagen. Det räcker med att du undertecknar och skickar bekräftelsen.
skriver ut min redogörelse, signerar och postar i dag
–Min kollega (--) har bett mig skriva till dig. Det papper som du skickat till oss som bevis på kallelse är tyvärr inte godtagbart av Skatteverket. Om du har kvar den bekräftelse (--) skickade tidigare ber jag dig skicka tillbaka den till mig annars får du gärna höra av dig så skickar jag en ny.
är det uppställningen som felas gör jag direkt en ny, snyggare uppställning med samma innehåll
–Det vore toppen om du bara på ett vanligt papper skrev något i stil med “ härmed bekräftas att jag blivit kallad till bouppteckning efter min far den 17 september 2012”
och att du undertecknar den samt skriver namnförtydligande.
formuleringen jag sände, återger helt korrekt hur det gått till – vad är problemet?
–Skatteverket har specifika formkrav och accepterar inte den utskriften du har skickat. Kallelsebeviset måste bara innehålla den meningen jag skickade, inget annat.
jag är ju ingen jurist men nog tror jag att man bör vara korrekt och sann, jag kan kontakta skatteverket om du ger mig namnet på handläggaren som nekar godta mitt intyg, uppmanar dom folk att tumma på sanningen är det ytterst märkligt
–Jag behöver en bekräftelse från dig att du har varit kallad till bouppteckning, inte en redogörelse hur du blev kallad. Om du inte vill skicka en sådan till mig kommer det gå ut en skriftlig kallelse till dig där vi kallar samman alla dödsbodelägare igen och gör om bouppteckningen. För din, och övriga delägares, del blir utgången densamma men processen betydligt längre. Hör av dig gällande hur du vill göra.
nej, jag vill inte ha någon kallelse, men tack i alla fall, jag vill ha bouppteckningen
–Eftersom du inte vill underteckna och skicka tillbaka  den handling vi skickat angående bekräftelse kommer vi att kalla till ny förrättning.


jag har avböjt kallelse, tre (3) gånger, sagt att jag nöjer mig med att få ta del av och diskutera bouppteckningen på distans innan den går till skatteverket (dialogen ovan startade 1 okt)

tror du det hjälper?

fortsättning följer...

*) Hans och Greta heter båda två, något annat i verkligheten.

2 kommentarer:

 1. Usch så drygt...kan inget annat än sucka. När min pappa dog tog det flera år innan bouppteckningen blev klar då jag är särkullsbarn och min halvsyster med mor ansåg att jag inte skulle ha ett öre av de pengar jag hade rätt till.

  Pengarna kom efter flera år och flera advokater inkopplade, kostade mig 35.000.

  Så typiskt att de alltid ska hänvisa till sorgen, ungefär som att det finns ett pris på sorg.

  Hur svårt kan det vara att redovisa sina kostnader? :S

  Nu måste jag rusa på utvecklingssamtal.

  Hoppas det ordnar sig, jag skickar en stor kram i alla fall.

  SvaraRadera
 2. PS Tror att de enligt lag är tvingade att skriftligen kalla dig till bouppteckning, får de inget svar så måste de skicka rek. DS

  Kram kram

  SvaraRadera