- 1 kyckling, hel med skinn och ben – dela i 8–10 bitar, ta bort skinnet om du vill (det vill Sputnik att du vill)
- 1 tub tomatpuré (200 g)
- 1 vitlök, skalad och grovhackad
- 1–2 förpackningar kokta kikärtor med spad
- 4–6 potatisar, mjöliga, i rejäla bitar (skalad om ej ekologisk)
- bryn kycklingen i storgrytan
- i med hackad vitlök, bryn – håll koll så det inte bränner
- i med hela tuben tomatpuré
- salt och sambal oelek
- i med kikärtor och spad
- i med potatis
- slå på ett par deciliter vatten
- låt grytan stå och puttra nån timma på svag värme, när potatisen är klart är det bara att servera (späd med mer vatten om det behövs)
tack Sara och Kamel för receptet, Midnattshörnan i Kiruna
Tack!! Äntligen hittar jag detta recept som jag letat efter i flera år :) nu blir det raka vägen ut i köket.. återigen tusen tack!!
SvaraRadera