Klassikern längst ner känner du igen, men har du provat den här? Proportionerna mellan rotselleri och päron; från två delar selleri och en del päron till lika delar. Päronen ska vara hårda och lite syrliga.
slaw
- rotselleri, skala och riv grovt
- päron, syrliga och hårda, (skala*) och riv grovt
- persilja, grovhackad
dressing, slå på rivet och låt gona till sig, bra hållbarhet i kylen
- en msk grov senap
- en msk dijonsenap
- finhackad chili
- 1 dl olivolja
När man som jag är barnsligt förtjust i lokalt producerad mat, är båda slaw-varianterna prima.
I klassikern är det oftast mer vitkål än morot, bestäm proportionerna utifrån egen smak.
slaw, klassikern
- vitkål, finstrimlad
- morötter, skalade* och grovrivna
- hemmagjord majjo
- smaka av med: äppelcidervinäger, salt och peppar
Rör ihop och låt gona till sig, håller prima i kylen.
– inte en tillsats så långt ögat når
*) grönsaker och frukt som är ekologiska kan ätas med skal, ej ekologiskt skalas alltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar