19 mars 2011

majjo

det finns aaappsålut ingen anledning äta köpesmajonäs – det är busenkelt att göra egen, och det går fortare än gå och köpa
  • 2 äggulor
  • (1 tsk dijonsenap)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl matolja
  • salt, ev peppar
 enkelt
  1. ta fram elvispen med gräddvisparna (kör medelhastighet)
  2. favoritbunken ska stå stadigt (ev på disktrasa eller diskhandduk)
  3. vispa ihop äggulor, senap och vinäger i bunken
  4. och nu: elvispen i ena handen och oljan i lämpligt kärl i den andra, det ska vara lätt hälla oljan
  5. häll i oljan lite i taget och låt elvispen gå hela tiden
det tar kanske tio minuter, sen har du en finfin majjo – smaka av den med salt och eventuellt peppar

– inte en tillsats så långt ögat når

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar