16 mars 2011

Aaaaaaaaaaaavokado

Käka. Innehållet gör gott. Funkar till frukost, mellanmål, middag och nattmacka. Hela tiden alltså. Och till nästan allting. Smörj in dig. Den gröna geggan får den mest förhärdade hud att bli mjuk och lite medgörlig. 

Den lilla frukten har dessutom extremt högt underhållningsvärde. Om du glömmer ta bort från ansiktet innan du går till affären för att stödköpa lime till guccan. Om du trycker fast skal i ansiktet och väsande stapplar mot närmsta medmänniska – det får fart på den mest flegmatiske i bekantskapskretsen.

Gucca, rör ihop
  • två fullmogna avokado, mosade
  • en liten gul lök, finhackad eller grovt riven
  • en lime, saften av
  • salt
  • spiskummin
  • färsk finhackad chili eller lite sambal
nu har du det du måste och det går att slafsa i sig friskt, vill du uppgradera rör du ner:
  • en färsk tomat och tärnar köttet i små tärningar
  • koriander, grovhackad
I stället för smör på macka, gott bara som det är men funkar prima till de flesta pålägg också faktiskt. Provade på knäckemackan med ägg och kaviar i dag.
Skippa lättmargarin, margarin. Hoppa gärna över Arlas Bregott till förmån för den nya varianten som heter Bredbar eller Bredbart (svenskt sigill). Mer om matfettsdjungeln senare.

I rawfoodsoppa, mixa 
  • två medelstora färska rödbetor, skalade och skivade
  • en avokado (spara några tärningar till servering)
  • ett äpple, skala om ej ekologiskt (spara några tärningar till servering)
  • en halv citron, saften av
  • späd med vatten till lämplig soppkonsistens
lägg avokado och äppeltärningar i botten, häll på soppa, strö över finriven pepparrot vid servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar