5 mars 2011

slaw x 2

slaw, två varianter – lättgjort och hållbart

Klassikern längst ner känner du igen, men har du provat den här? Proportionerna mellan rotselleri och päron; från två delar selleri och en del päron till lika delar. Päronen ska vara hårda och lite syrliga. 

slaw
  • rotselleri, skala och riv grovt
  • päron, syrliga och hårda, (skala*) och riv grovt
  • persilja, grovhackad 

dressing, slå på rivet och låt gona till sig, bra hållbarhet i kylen
  • en msk grov senap
  • en msk dijonsenap
  • finhackad chili
  • 1 dl olivolja

När man som jag är barnsligt förtjust i lokalt producerad mat, är båda slaw-varianterna prima.

I klassikern är det oftast mer vitkål än morot, bestäm proportionerna utifrån egen smak.

slaw, klassikern
  • vitkål, finstrimlad
  • morötter, skalade* och grovrivna
  • hemmagjord majjo
  • smaka av med: äppelcidervinäger, salt och peppar

Rör ihop och låt gona till sig, håller prima i kylen.

– inte en tillsats så långt ögat når


*) grönsaker och frukt som är ekologiska kan ätas med skal, ej ekologiskt skalas alltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar