12 apr. 2014

gucca – guacamole

snälla, kläm inte sönder alla avokador när du letar de fullmogna som behövs till denna magiska röra – tryck lätt i änden, vid fästet, ger det efter är den sannolikt mogen

  • 2–3 fullmogna avokador
  • 1 lime
  • 1–2 tomater
  • 1 liten gul lök
  • färsk koriander
  • salt
  • sambal
  • paprikapulver
  • spiskummin
jag mosar avokadon på en vanlig tallrik, sen rör jag ihop guccan i en bunke med lite högre kanter
  1. pressa lime, rulla den ganska hårt mot diskbänken så släpper den mer saft
  2. skala och mosa avokado, mosa med gaffel, skippa mixern
  3. slå direkt limesaften över avokadomoset så det inte förlorar sin fina färg
  4. filea och tärna tomater
  5. finhacka lök
  6. rör ihop allt, men var lite varsam så du inte mörschar tomaterna
  7. salta och krydda, prova dig fram
  8. till sist rör du ner den hackade färska koriandern
själv äter jag den gärna med texmexkryddad strimlad kyckling (lårbitar), kryddan ska INTE innehålla annat än kryddor och majschips, som INTE innehåller annat än salt, olja och majs

passa på att smörja ansikte, händer, smalben med lite avokado – glöm inte ta bort det innan du går ut, det räcker med ljummet vatten

–smaklig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar