13 sep. 2011

kanderade mandlar

karra, rent utav nyttiga karra, utan kemiska tillsatser och annat trams – ät tills du spricker – men var försiktig, det är hett som i hel...

ställ ugnen på 175 grader

ta det här
  • 3 msk ljus sirap
  • 1,5 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g hel sötmandel

och gör så här
  1. socker, salt, sirap i stekpanna och låt koka ihop nån minut
  2. häll mandlarna i sockerblandningen, rör om, låt bubbla nån minut
  3. in med stekpannan i ugnen, 15 minuter
  4. rör om i halvtid
  5. tippa ut de färdiga mandlarna på ett bakplåtspapper, separera dem lite med gaffel
det bränner lätt, ibland är det klart på 10 minuter, men du känner på doften om det börjar brännas

smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar