19 feb. 2014

råmat – rödbetor, äpple och avokado

här är en rödbetssoppa, rawfood-modell, proppfull med nyttigheter inte minst för återhämtning – mixa och njut 

  • 3 rödbetor
  • 1–2 äpplen
  • 1 avokado
  • saften från en halv citron
  • färskriven pepparrot 
  • böngroddar, eventuellt
  • vatten
  1. skala, tvätta och mixa rödbetorna
  2. äpplen, spara en halva, ta bort kärnhus, skala om inte ekologiskt, mixa ner i rödbetorna
  3. späd soppan med vatten till en tjocklek som passar
  4. en halv avokado, mixas ner helt kort
  5. smaksätt med citronsaft
  6. tärna kvarvarande avokadohalva och äppelhalva, lägg i botten på tallriken
  7. slå på soppan, toppa med några nypor pepparrot
  8. och böngroddar om du så önskar

om du, som jag, gärna gör mer än vad som går åt vid en måltid kan du låta äpple- och avokadotärningarna åka ner i soppan och bara toppa med pepparrot och eventuella böngroddar när det är dags att äta

jag väljer alltid ekologiskt och så lokalproducerat det går

– smaklig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar