- 3 rödbetor
- 1–2 äpplen
- 1 avokado
- saften från en halv citron
- färskriven pepparrot
- böngroddar, eventuellt
- vatten
- skala, tvätta och mixa rödbetorna
- äpplen, spara en halva, ta bort kärnhus, skala om inte ekologiskt, mixa ner i rödbetorna
- späd soppan med vatten till en tjocklek som passar
- en halv avokado, mixas ner helt kort
- smaksätt med citronsaft
- tärna kvarvarande avokadohalva och äppelhalva, lägg i botten på tallriken
- slå på soppan, toppa med några nypor pepparrot
- och böngroddar om du så önskar
om du, som jag, gärna gör mer än vad som går åt vid en måltid kan du låta äpple- och avokadotärningarna åka ner i soppan och bara toppa med pepparrot och eventuella böngroddar när det är dags att äta
jag väljer alltid ekologiskt och så lokalproducerat det går
– smaklig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar