20 maj 2011

vatten, stan ska vara full av vatten

att en miljöhuvudstad med vatten i världsklass inte bjussar på en slurk, och på kuppen drar massa miljöfördelar på bjudvattnet, är irriterande

Stockholm stad stoltserade med utnämningen Europas miljöhuvudstad 2010. Den fina titeln har man fått för att "staden under kan året vara ett föredöme i miljöfrågor för andra städer och som kan dela med sig av goda exempel för bättre miljö i Europas städer".

"Kan"? Till intet förpliktigande? Då kunde man hoppat över utnämningen. Det ska vara ska (möjligtvis bör), enligt min lagom ödmjuka mening.

Stockholm Vatten skryter med vatten i världsklass, och menar att vi inte alls ska behöva shoppa vatten i flaska för att veta att vi dricker bra vatten. Alla miljövidriga och ekonomiska nackdelar med buteljerat vatten känner väl de flesta till vid det här laget.

I min värld byter Sthlm stad och Sthlm Vatten ut de där tunga brunnslocken på stadens torg och rymliga trottoarer mot fiffiga porlande vattenmojänger under åtminstone sex av årets tolv månader, till törstandes tröst. Jag är helt övertygad om att en designtävling eller ett examensarbete löser alla praktikaliteter.

Upp till bevis Sthlm stad och Sthlm Vatten.

1 kommentar:

  1. Mycket god idé, Lindström! Vid vattenmojängerna ska man också kunna fylla på sin medhavda vattenflaska. Sen får alla vatten-på-flaska-företag sina rumpor kickade och tvingas ägna sig åt lite mer världsviktiga ting.

    SvaraRadera