alla ingredienser är ekologiska
som karra
- 75 gram smör eller Bredbar*
- 1 dl sirap
- 1,5 dl socker
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa flingsalt, valfritt
kokas i cirka fem minuter, gör dropptest i kallt vatten – när droppen har rätt konsistens häller du upp på plåt för att svalna, jag har ett flergångsbakplåtspapper
tillsätt en nypa flingsalt precis innan du häller upp så får du små saltexplosioner i kolan
som energikaka
- nötter som du gillar, krossade
- mandel, krossad
- sesamfrö
- kokosflingor
- torkad frukt
jag kommer att ha en rejäl omgång med mig på långspringet, Lapland Ultra, 1 juli
*) det enda alternativet till Arlas inte garanterat GMO-fria Bregott
Mmmm... icke Mmmmmarabou!
SvaraRaderaTa med och sälj på Hundelsboden när du kommer!
Kram å voff,
Å.
Hoppla, hoppla. Här kommer Lappgubbens egna recept:
SvaraRaderaIngredienser:
Skirat smör
Mandel
Kokos
Torkade gojibär
Skira smöret. Mixa mandel, kokos och bär. Låt gärna mandlarna vara i lite olika mixningsgrader - från mjöl till crunch. Rör ihop. Konsistensen ska vara som pajdeg. Häll upp i muffinsformar och låt stelna.